Morgon i Bergslagen

Morgon i Bergslagen

fredag 17 januari 2014

2014 januari

 
Så kom den äntligen, vintern. Under några dagar har det kommit ca 20-30 cm snö och temperaturen håller sig mellan -5 och -10. Jag hoppas på mer snö så vi kan preparera skidspåren. Isen på Råsvalen har så sakteliga börjat lägga sig men det dröjer innan den är säker.

Mitt Lpk-värde går stadigt uppåt, just nu 22,9, jag inser nu att sjukdomen är sakta på väg tillbaka.

Men diagram kan ju ses på många sätt beroende på hur dramatisk man vill vara:-)
Så här ser det just nu om man jämför med det lpk-värde jag hade innan förra behandlingen, över 300!
Jag mår bra och märker inget av lpk-förändringen ännu!

4 kommentarer:

 1. Träffade min läkare igår. Mina leukocyter har också ökat från 11,4 till 14,6 på en månad. Trombocyterna har sjunkit från 137 till116. Men min läkare var ändå nöjd. Så även för mig är sjukdomen på väg tillbaka. Hur ofta träffar du din läkare? Jag träffar henne var 3:e månad och tar prover varje månad.

  SvaraRadera
 2. Hej Karl, jag tar också prover en gång per månad men träffar ingen läkare ännu. Man får ta en månad i taget och om det plötsligt sätter fart får man en ny behandling med de konsekvenser det kan medföra.

  SvaraRadera
 3. Att jag träffar läkare ofta, beror att jag är med i en medicinsk studie från Roche. Jag fick förfrågan för några år sedan och accepterade, eftersom jag trodde att jag skulle bli någon slags "VIP-patient". Och det verkar vara så. Man tar varje 3:e månad en massa andra prover utöver de vanliga, som jag tar varje månad. Jag antar att du har bra vinter nu. Här har visserligen kommit snö, men nu är set plusgrader, så snön är på väg att smälta bort. Tråkigt tycker jag som gillar längdåkning. För ett 10-tal år sedan hade vi alltid bra vinter som varade ända till Vasaloppet, som jag då åkte varje år. Jag testade också långlopp i andra länder, Finland, Italien m fl. Men nu står skidorna oanvända tyvärr.  sa prover

  SvaraRadera
 4. För tillfället är det blidväder och snötäcket krymper snabbt men än duger det till skidåkning i våra hemtrakter.
  Vasaloppet har jag aldrig åkt men öppet spår en gång. Min rygg har satt stopp för långlopp, Nu får jag nöja mig med promenader så länge jag har orken kvar.
  Om två veckor är det dags för nästa prov som väl blir avgörande hur snabbt sjukdomen kommer tillbaka.

  SvaraRadera