Morgon i Bergslagen

Morgon i Bergslagen

fredag 1 november 2013

Mina värden den 29 oktober 2013


   värden
normalt
enhet
B-Hb
157
134-170
g/liter
B-LPK *
12,8
3,5-8,8
x 109 st/liter
B-TPK
79
145-350
x 109 st/liter
*varav
Neutrofila
3,9
1-7
x 109 st/liter

Mina blodvärden är så normala man kan förvänta sig, lite för högt lpk-värde och för lågt tpk-värde. Provsvaren bekräftar att det inte är helt ok men jag märker inget utan lever som vanligt.

Nu är den mörka november här och klockan visar RÄTT TID? igen. Till Alla Helgons dag sätter vi ljus på de dödas gravar. Mörkret påverkar oss på många sätt. Jag vill gärna att den här månaden går snabbt förbi och att vi passerar vintersolståndet och kan säga "nu blir det bara ljusare igen"!
Att se fram mot en skidtur på myren när skaren bär i början av mars månad får mig att se positivt på den närmaste framtiden.

5 kommentarer:

 1. Följer din blogg lite då och då, eftersom jag själv också har KLL, avlslutade min cellgiftsbehandling den 22 Maj i år, och har hittills haft helt OK värden på mina prover. Känns bra men oron finns ju där eftersom detta är en kronisk sjukdom.

  Kennet Hultgren. Trollhättan

  SvaraRadera
 2. Hej Kennet, oron den finns naturligtvis men jag har en fast tro på att forskningen går snabbt framåt och att vi som är drabbade kan få effektivare mediciner med färre biverkningar i framtiden. Men tyvärr finns det ju risker med allt, bl.a. dåligt immunförsvar i samband med behandlingarna men jag känner mig för närvarande helt frisk även om det är lite sämre blodvärden så här i förkylningstider.
  Jag har slutat oroa mig, det stjäl för mycket energi, framtiden ser trots allt ganska positiv ut!

  Stefan Helsing

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja självklart ser jag också positivt på framtiden, min diagnos fick jag i fjol höst, jag åkte på en blodförgiftning i fjol somras, det var en väldig kritisk tre veckors period för mig innan man hittade rätt antibiotika, senare på hösten så upptäckte jag att jag var väldigt svullen i halsen, trodde det var sviter efter blodförgiftningen men det var det inte, det var då jag fick diagnosen. Tycker just nu också att halsen är lite mer svullen än normalt, men mina prover är som jag skrev tidigare helt OK.

   Kennet Hultgren

   Radera
 3. Jag förstår att du genomgått en tuff period. Innan jag behandlades var jag rejält svullen runt halsen, under armarna, i ljumskarna och hade förstorad mjälte. Läkarna berättade för mig att tumörbördan var stor. De sa att medicinerna tog bort ca 3 kg! trasiga lymfocyter om jag förstod rätt. Jag mådde dåligt både psykiskt och fysiskt. Men behandlingen gick bra och nu återstår att se hur länge det dröjer innan man måste få nästa kur. Förhoppningsvis lång tid! Jag hoppas du fixar resan in i framtiden!

  SvaraRadera
 4. Ja det gör jag, förstår att du har haft en tuffare period än vad jag har haft, jag kom in i rätt tid enl läkarna på Hematologen på Uddevalla lasarett

  SvaraRadera